Sjouke Hiemstra Bouwkundig Bureau heeft ruime ervaring met het ontwerpen en begeleiden van bouwplannen. Wij hebben ons ontwikkeld tot allround adviesbureau om het hele bouwproces van A tot Z te begeleiden.

Particulieren

(Een droomhuis (ver)bouw je met Sjouke Hiemstra Bouwkundig Bureau)

Al je ideeën om je droomhuis te laten (ver)bouwen: in een voor jou onbekende wereld, met allerlei partijen waar je normaal gesproken nooit mee te maken krijgt. Wij helpen je hierbij en houden rekening met zaken waar je misschien niet bij hebt stilgestaan. We ontwerpen woningen in alle stijlen: strak en modern, klassiek of volledig traditioneel.

Voor nieuwbouw, verbouw, uitbouw en renovatie van een bestaand woonhuis of pand draaien wij onze hand niet om. Van erker, dakkapel tot extra woonruimte.
Wij stampen uiteraard niet zelf de heipalen in de grond, storten beton of metselen muren, maar wat wij wél doen is jou helpen je woonwensen werkelijkheid te laten worden en bouwdromen realiseren.

Neem vrijblijvend contact op

We werken in de volgende stappen:

Kennismaken
In een persoonlijk gesprek bespreken we al je wensen en behoeftes. Vervolgens verwerken we dit in een offerte die aansluit bij jouw (ver)bouwtraject

Bouwadvies
Plannen om te (ver)bouwen, roept vragen op. Door alle regels met betrekking tot de bouw is het voor jou misschien niet altijd direct duidelijk of je plannen mogelijk zijn. We kunnen jou adviseren bij alle vragen die je hebt. Dus wil je advies over een kleine uitbouw, een complete verbouw of volledige nieuwbouw? Ook daar kunnen we je bij helpen.

Ontwerpen
Een goed ontwerp, dat is een persoonlijk verhaal. Wat maakt een ontwerp goed? Verschillende aspecten leiden samen naar een goed ontwerp. En wanneer een ontwerp definitief is, is het klaar om uitgewerkt te worden tot een bouwkundig niveau. Optioneel maken we met behulp van 3D-tekeningen duidelijk hoe het er uiteindelijk uit gaat zien.

Vergunningen
Wij zorgen voor een soepel verloop van de procedures en vragen vergunningen aan.

Werktekeningen
Een plan is pas perfect als alle details kloppen. Dit leggen we vast in het bestek en op tekeningen. Vervolgens vertalen we het ontwerp naar hoe het in de praktijk gebouwd moet worden. Daarbij houden we rekening met allerlei voorwaarden. Zowel technische als juridische. Aan de hand van de tekeningen kan de aannemer bouwen.

Bouwen
Tijdens de bouw kunnen wij de bouwbegeleiding voor onze rekening nemen zodat het hele bouwproces soepel verloopt. We hebben een controlerende en bouwbegeleidende rol tijdens de werkzaamheden.

Ondernemers

Sjouke Hiemstra Bouwkundig Bureau ontwerpt ook kantoor- en bedrijfsgebouwen.

We zijn creatief met kleuren, lijnen en vlakken. Elke vierkante meter is belangrijk en de functionele eisen liggen hoog. Tegelijkertijd is de kwaliteit van de werkplek en de uitstraling van groot belang.

Juist omdat het een vak apart is met grote bouwvolumes vinden wij het belangrijk om met een eigentijds en goed ontwerp te komen.

Neem vrijblijvend contact op

Agrariërs

Wij zijn uw partner in het ontwerpen en realiseren van uw ligboxenstal, pluimveeschuur, kalverstal, manege of werktuigenberging. In een persoonlijk gesprek bespreken we al uw wensen en behoeftes. Vervolgens verwerken we dit in een offerte en functioneel ontwerp die aansluit bij uw (ver)bouwtraject. Hierbij houden wij rekening met uw budget, bedrijfsvoering, erfinrichting, routing en efficiëntie.

Wij denken vanaf het eerste ontwerp aan details die voor de uitvoering en de kosten van groot belang zijn. We houden niet van aannames en vage omschrijvingen. Heldere zekerheid, dat is de enige manier waarop u als opdrachtgever bouw binnen de begroting kunt realiseren.

Wij kunnen uw bouwplannen begeleiden vanaf het eerste schetsplan tot aan de oplevering. Dat we daarbij ook veel rompslomp van u kunnen overnemen is een bijkomend voordeel voor u als opdrachtgever.

Neem vrijblijvend contact op

 Ontwerp en vormgeving

 • Het maken van bestektekeningen
 • Het inmeten en op tekening zetten van bestaande gebouwen
 • Het digitaliseren van bestaande tekeningen
 • 3D Visualisatie

Bouwvergunning

 • Het aanvragen van een omgevingsvergunning
 • Het aanvragen van een milieuvergunning
 • Het maken van constructieve- en EPC-berekeningen
 • Het toetsen van het bouwbesluit

 Bouwmanagement

 • Het maken van een bestek / technische omschrijving
 • Het verzorgen van een aanbesteding
 • Bouwbegeleiding tijdens de bouwwerkzaamheden

 Bouwadvies

 • Het maken van kostenramingen en calculaties
 • Bouwkundige inspecties/advies
 • Offerte vergelijking
 • Het verzorgen van meerdere soorten rapportages
 • Het verzorgen van werkvoorbereiding
 • Het maken van werktekeningen

Adres

Boterstraat 1
9101 KG Dokkum
06 17 992 962