[rev_slider alias="home"]

Agrarische sector

Wij zijn uw partner in het ontwerpen en realiseren van uw ligboxenstal, pluimveeschuur, kalverstal, manege of werktuigenberging. In een gezamenlijk gesprek verwerken wij uw wensen tot een functioneel ontwerp. Hierbij houden wij rekening met uw budget, bedrijfsvoering, erfinrichting, routing en efficiëntie.

 

Wij denken vanaf het eerste ontwerp aan details die voor de uitvoering en de kosten van groot belang zijn. We houden niet van aannames en vage omschrijvingen. Uitgekiende zekerheid, dat is de enige manier waarop u als opdrachtgever bouw binnen de begroting kunt realiseren.

 

Wij kunnen uw bouwplannen begeleiden vanaf het eerste schetsplan tot aan de oplevering. Dat we daarbij ook veel rompslomp van u kunnen overnemen is een bijkomende ontlasting voor u als opdrachtgever.

 

 

Woningbouw   

Sjouke Hiemstra Bouwkundig Bureau ontwerpt woningen in alle stijlen.

Strak, modern, eigentijds, klassiek of volledig in oude stijl. De optimale invulling van uw wensen én uw budget staat bij ons centraal.

Het ontwerpen van een woning is een samenspel van licht en omgeving welke met uw wensen en onze kennis tot een haalbaar ontwerp worden gemaakt.

 

Uitbreidingen en verbouw

Voor verbouw en renovatie van bestaande panden komen wij met creatieve oplossingen.

Van erker, dakkapel tot extra woonruimte. Kortom: elke verbouwing waarmee u zonder verhuizing uw droomhuis realiseert.

Juist bij bestaande bebouwing vraagt dit om praktisch inzicht in de mogelijkheden en consequenties.

Onze meerwaarde is dat wij niet alleen een stijlvol ontwerp maken, maar dat het ook een haalbaar ontwerp zal zijn.

 

 

Utiliteitsbouw

Sjouke Hiemstra Bouwkundig Bureau ontwerpt ook kantoor- en bedrijfsgebouwen.

We zijn creatief met kleuren, lijnen en vlakken. Elke vierkante meter is belangrijk en de functionele eisen liggen hoog. Tegelijkertijd is de kwaliteit van de werkplek en de uitstraling van groot belang.

Juist omdat het een vak apart is met grote bouwvolumes vinden wij het belangrijk om met een eigentijds en goed ontwerp te komen.

 

Energieneutraal bouwen

Vanaf het jaar 2020 word energieneutraal bouwen in de woningbouw wettelijk vereist bij nieuwbouw. Maar u hoeft niet te wachten tot 2020; het loont ook nu al om extra te investeren in een energie neutrale woning!

Ons streven is om een woning 10 jaar energieneutraal te houden. Dit wil zeggen dat er 10 jaar lang “nul op de meter” staat. Tevens is de hypotheekrente van een woning met “nul op de meter” erg laag en kunt u meer lenen (ca € 25.000,=) .

Wat ons betreft genoeg redenen om te kijken of een woning met “nul op de meter” voor u ook loont.

 

Mantelzorg

Sinds 1 november 2014 is het bouwen/plaatsen van een mantelzorgwoning onder bepaalde voorwaarden vergunningsvrij geworden voor een periode van 10 jaar. In andere gevallen moet er een vergunning worden aangevraagd. Wij leggen de plannen eerst voor aan de gemeente om de haalbaarheid hiervan te checken.

 

Omdat het bouwen/plaatsen van mantelzorgwoningen in de meeste gevallen vergunningsvrij is wil dit niet zeggen dat er in alle afmetingen en indelingen gebouwd kan worden. U moet nog altijd voldoen aan de regels van het Bouwbesluit en de algemene voorwaarden voor bijbehorende bouwwerken.

 

Heeft u interesse of vragen betreffende de mantelzorgwoning?

Neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende en kosteloze afspraak.

 

 

3D visualisatie

Voor elk ontwerp geldt dat wij visualisaties kunnen maken. Dat betekend dit dat wij het gebouw van binnen en buiten in kleur en materiaalkeuze kunnen uitwerken.

Het resultaat van de visualisaties kunnen wij weergeven in afbeeldingen maar ook een filmpje behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie? Kom eens langs voor een informatief en vrijblijvend gesprek.